Anwar dan Kit Siang bakal tukar pembangkang

Raggie Jessy Rithaudeen

Pakatan Harapan pada ketika ini sah tinggal parti DAP dan serpihan parti PKR terdiri daripada kem Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Saya difahamkan, Datuk Seri Azmin Ali, Zuraida Kamaruddin dan penyokong-penyokong mereka dari kalangan ahli-ahli parlimen PKR tidak lagi menganggap diri mereka sebagai ahli parti berkenaan.
Sementara itu, Anwar, menerusi akaun Twitter miliknya, merungut ada percubaan untuk “menjatuhkan kerajaan Pakatan Harapan” membabitkan Bersatu dan segelintir PKR yang didakwanya ‘khianat’.

Apa yang saya dapat sahkan buat ketika ini ialah misi utama pihak-pihak yang bermesyuarat hari ini bukannya untuk membentuk kerajaan campuran semata-mata sekiranya Parlimen tidak dibubarkan tetapi untuk menubuhkan terus satu gabungan pemerintah baru bertunjangkan kepimpinan Melayu-Islam.

Justeru, jika Parlimen Malaysia ke-14 dikekalkan dan gabungan pemerintah baru mengambil alih tampuk pemerintahan negara, Anwar dan Lim Kit Siang bakal tukar jadi pembangkang.

Bersambung…Your donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...