SIDANG MEDIA: LAPORAN POLIS TERHADAP SPRM SERTA PEMBONGKARAN USUL UNDI TIDAK PERCAYA ANWAR-DAP

Raggie Jessy Rithaudeen

Gerakan Bangsa Nasional akan membuat dua laporan polis hari ini, bersamaan 25hb Jun 2019, di Ibu Pejabat Polis (IPD) Subang Jaya, Selangor.
Laporan pertama adalah bagi meminta pihak polis menyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi mengenalpasti sekiranya berlaku konspirasi bersama-sama Peguam Negara, Tommy Thomas, untuk melindungi bekas ketua SPRM, Dato’ Seri Mohd Shukri Abdull, dan bekas Gabenor Bank Negara, Tan Sr Zeti Akhtar Aziz.

Laporan kedua pula adalah bagi meminta pihak polis menyiasat SPRM bagi mengenalpasti sekiranya berlaku konspirasi untuk melindungi bekas pengerusi Bersih, Dato’ Ambiga Sreenevasan.

Kedua-dua laporan ini adalah susulan daripada lima laporan polis dan satu laporan SPRM yang pernah dibuat sebelum ini yang berkait secara langsung dengan Shukri, Ambiga, Zeti dan Thomas.

Laporan-laporan tersebut turut berkait dengan tindakan SPRM terbaru memfailkan permohonan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil Aktiviti Haram 2001 (Amla) untuk mendapatkan semula wang berkaitan 1MDB berjumlah RM270 juta daripada 41 individu dan entiti.

Satu sidang media akan diadakan pada pukul 3.30 di perkarangan pintu pagar IPD Subang Jaya petang ini bagi menjelaskan kepada media secara terperinci hubungkait laporan-laporan tersebut dengan tindakan SPRM yang terbaru ini.

Pihak media turut akan diberikan huraian berkenaan komplot melibatkan Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan DAP untuk mengusulkan undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad, pada 1hb Julai ini.

Nama-nama bakal Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan serta pelan peralihan kuasa yang akan digunakan sekiranya komplot tersebut berjaya akan didedahkan kepada media.

Loading...

Apapun, pihak GBN akan melakukan sidang live menerusi Facebook “Raggie Jessy Rithaudeen” pada 3.30 petang bagi menjelaskan perkara-perkara tersebut kepada umum.

Sebarang pertanyaan boleh dirujuk kepada saya, RJ Rithaudeen, menerusi nombor telefon berikut:

+6016-404 9082

Saya mengalu-alukan kehadiran wakil media, NGO-NGO serta blogger-blogger untuk membuat liputan langsung sidang media tersebut dan dahulukan dengan ucapan ribuan terima kasih.

Sekian

Yang Benar,
RJ Rithaudeen


ARTIKEL BERKAITAN:

Usul undi tidak percaya Anwar 1 Julai ini disokong dua pemimpin kanan UMNOSUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...