Anwar: Haziq boleh merayu keputusan dipecat

Haziq seharusnya tidak dipecat kerana PKR gagal memecat Saifuddin Nasution dan Rafizi Ramli dulu biarpun tuduhan-tuduhan yang mereka lemparkan terhadap Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim semasa Langkah Kajang disahkan fitnah. Sumber (kapsyen, gambar): TTF

Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, Haziq Abdullah Abdul Aziz boleh merayu kepada Lembaga Disiplin PKR yang memecat keanggotaan beliau dalam parti.

Pada Rabu lalu Lembaga Disiplin PKR memecat Haziq Abdullah yang juga merupakan Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Santubong, berkuatkuasa serta merta.


KUALA LUMPUR: Haziq Abdullah Abdul Aziz boleh merayu kepada Lembaga Disiplin PKR yang memecat keanggotaan beliau dalam parti.

Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, membiarkan pemuda itu mengemukakan rayuannya terhadap keputusan parti itu.
“Dia ada proses. Ahli yang dipecat boleh merayu dan itu kepada Lembaga Disiplin bukan kepada saya,” kata Ahli Parlimen Port Dickson itu di Lobi Parlimen hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas hasrat Haziq yang mahu merayu kepada parti terhadap keputusan pemecatannya berikutan pengakuan bahawa dirinya merupakan individu yang bersama seorang mirip dalam video semburit.

Pada Rabu lalu Lembaga Disiplin PKR memecat Haziq Abdullah yang juga merupakan Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Santubong, berkuatkuasa serta merta.

BACA LAPORAN PENUH DI SINIYour donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...