Anwar nafi akan letak jawatan

انور نافي اكن لتق جاوتن

KUALA LUMPUR: Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menafikan beliau ada mengeluarkan kenyataan akan melepaskan jawatan sebagai Pengerusi Pakatan Harapan (PH) jika gagal mendapat sokongan majoriti di Dewan Rakyat.
Bahkan, laporan yang memetik dakwaan beberapa Ahli Parlimen itu jelas untuk mencetuskan kekeliruan.

“Tindakan tidak bertangungjawab ini jelas dibuat bagi mencetuskan kekeliruan pelbagai pihak,” kata pejabat Anwar dalam reaksi segera kepada Astro AWANI pada Sabtu.

Portal Malaysiakini melaporkan empat Ahli Parlimen mendakwa, Anwar berjanji untuk meletakkan jawatan dalam PH sekiranya gagal membuktikan memiliki sokongan majoriti di Dewan Rakyat.

Anwar dilaporkan melafazkan janji berkenaan pada Khamis dalam pertemuan dengan Ahli Parlimen pembangkang selepas Belanjawan 2021 diterima pada bacaan kedua di peringkat dasar Dewan Rakyat.

Sumber:

NOTA: SAYA MEMBUAT PENGUMUMAN-PENGUMUMAN PENTING DARI MASA KE SEMASA EKSKLUSIF MENERUSI SALURAN TELEGRAM BERIKUT:

Loading...Your donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...