APAKAH MENTERI DALAM NEGERI TAHU?

Tamrin Tun Ghafar. Sumber (gambar): Fail TTF

Tamrin Tun Ghafar

اڤاكه منتري دالم نڬري تاهو؟

1. Saya tidak berminat hendak menyentuh tentang Perhimpunan Agung UMNO atau PAU kerana keputusannya TELAH PUN DIJANGKA.

2. Majlis Kerja Tertinggi (MKT) menyerah kepada Perwakilan membuat keputusan tapi hari ini PAU serah semula kepada MKT tentukan tarikh bila nak tarik brek – dalam ayat mudah rakyat di pertontonkan permainan bola sepak oleh UMNO dan MKT-nya.

3. Untuk apa dan siapa ianya dilakukan; bak kata orang muda TST – Tahu SamaTahu jer lah!!!
4. Lebih baik artikel ini ditumpukan kepada isu yang lebih SERIUS dari TERUS ditipu oleh Jawa kaki pukul ini.

5. Jika Azman Osman, Penolong Pengarah Cawangan Khas Anti Pengganas (E8) tidak mendedahkan percubaan membunuh ini, tidak mustahil ianya akan senyap begitu saja.

6. Begitu juga jika sekiranya ia tidak serius takkan Majlis Presiden Pakatan Harapan atau PH sanggup mengeluarkan satu kenyataan serius berhubung perkara tersebut.

7. Ia berhubung cubaan membunuh Perdana Menteri ketika itu, Tun Dr Mahathir; Menteri Kewangan, Lim Guang Eng; Menteri Agama, Dr Mujahid Yusof Rawa dan Tommy Thomas, Peguam Negara.

8.  Kepada Pasukan Polis khususnya Cawangan Khas Anti Pengganas (E8), kita mengucapkan setinggi tahniah di atas kejayaan mematahkan percubaan tersebut.

9. Oleh kerana ianya terlalu serius saya yakin Cawangan tersebut mungkin telah memaklumkan  kepada Ketua Polis Negara (IGP) yang kemudiannya menyampaikan maklumat itu kepada Menteri Dalam Negeri yang kebetulan pada ketika itu adalah Muhyiddin Yassin.

10. Terserahlah sama ada beliau telah memaklumkan kepada Perdana Menteri atau menyimpan sahaja maklumat itu.

Loading...

11. Jika Perdana Menteri tidak dikongsikan maklumat tersebut maka TINDAKAN TEGAS BOLEH diambil terhadap Muhyiddin.

12. Apakah beliau berharap jika pembunuhan itu berlaku maka beliaulah jadi pengganti Perdana Menteri?

13. Seperti berbagai tuduhan yang dilemparkan termasuk dakwaan beliau pernah mengadakan hubungan seks dengan Nika Gee, isteri orang ketika itu dan dakwaan isu projek bernilai lebih RM1.2 Billion yang diberi kepada menantu beliau tidak lama dulu dan isu pembinaan 3 Balai Raya di Pagoh, Kawasan Parlimen beliau berniliai RM35 juta diberi TANPA TENDER, begitu juga cabaran beliau menghadiri  DEBAT TERBUKA, beliau memilih memekakkan telinga dan menutup mulut seperti orang bisu.

14. Seperti SUMPAH JAWATAN, Agong WAJIB BERLAKU ADIL DAN PERLU mengarahkan satu Suruhanjaya Di Raja  diwujudkan SERTA MERTA yang dianggotai oleh mereka yang berintegriti atau dalam lain-lain perkataan mereka yang tidak boleh dibeli atau disuap dengan wang ringgit atau projek bagi MENYIASAT perkara tersebut sehingga ke akar umbi.

15. Suruhanjaya Di Raja ini diberi tempoh masa yang tidak lama dan perjalanannya boleh diikuti oleh rakyat.

16. Dengan kuasa yang ada di tambah pula MENDAPAT SOKONGAN KUAT YDP Agong, maka beliau boleh buat apa saja termasuk Mengisytiharkan Darurat dan menggantung Persidangan Parlimen.

17. Justeru TIDAK MENGHAIRANKAN LANGSUNG JIKA Agong juga bersetuju dengan ‘nasihat’ seorang Perdana Menteri yang TIDAK ADA MAJORITI DAN MARUAH ATAU INTEGERITI di mata rakyat dan dunia bagi MENOLAK cadangan penubuhan Suruhanjaya Di Raja MENYIASAT perkara ini.

18. Hari ini Muhyiddin boleh guna wang ringgit dan ugutan bagi mendapat lebih banyak katak-katak melompat ke kolam beliau; ini semua dilakukan bagi meyakinkan Agong dan Raja-Raja Melayu KONONNYA beliau sudah ada majoriti.

19. Katak-katak ini pula melompat KONONNYA demi rakyat kawasan yang diwakili mereka dan KONONNYA Muhyiddin adalah Perdana Menteri terbaik sejak Merdeka.

20. Rakyat dan Pengundi tahu mereka sama ada telah diugut dan dalam masa yang sama di bayar berjuta ringgit.

21. Jika UMNO/BN yang begitu gagah dengan ‘CASH IS KING’ dan hampir kesemua Jentera Kerajaan digunakan TERMASUK beberapa orang Raja yang SANGGUP MELANGGAR PERLEMBAGAAN semata-mata mahukan UMNO/BN terus berkuasa namun rakyat khususnya pengundi MENOLAK , inikan pula Muhyiddin dan BERSATUnya.

22. SEKALI LAGI SEBAGAI AMARAN, Parti BERSATU, Insha Allah setelah kalah pada Pilihanraya Umum akan datang, Muhyiddin, Azmin, Hamzah dan ramai lagi juak-juaknya PASTI akan disiasat dan di hukum.

23. FIKIRLAH SEBELUM NASI MENJADI BUBUR.

Wassalam

Terima Kasih.SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...