Beku akaun, tindakan zalim kerajaan Pakatan terhadap UMNO

Tun Faisal Ismail Aziz

1. Tindakan membekukan akaun UMNO Selangor dan UMNO Johor membuktikan kezaliman dan sikap jahat kerajaan Pakatan berterusan ingin mengenakan tekanan terhadap UMNO pemimpin-pemimpin dan ahli-ahlinya.
2. Kerajaan Pakatan, SPRM dan PDRM sepatutnya memberi tumpuan untuk memberikan bukti yang kukuh mengenai dakwaan mereka bahawa RM2.6 bilion dicuri daripada 1MDB dan RM42 bilion benar-benar lesap daripada 1MDB, bukannya mengeluarkan kenyataan-kenyataan untuk memainkan persepsi rakyat dan menghukum melalui media.

3. Sepatutnya tugas pihak SPRM dan PDRM adalah untuk mengumpulkan bukti dan menyempurnakan siasatan seterusnya mengangkat hasil siasatan kepada Peguam Negara untuk ditentukan samada bukti-bukti prima facie dan melangkaui keraguan yang munasabah; bukan dijadikan alat permainan persepsi oleh kerajaan sehingga rakyat mempertikaikan integriti mereka dan menjadikan institusi ini bahan jenaka.

4. Dakwaan yang dibuat oleh Pakatan sebelum ini adalah RM2.6 bilion duit 1MDB dicuri oleh Najib Razak. Rakyat mahu tahu adakah ini benar dan jika benar di mana buktinya? Tidak masuk akal jika pihak PDRM dan SPRM tidak mampu menunjukkan bukti-bukti kepada dakwaan ini sedangkan kerajaan hari ini menguasai 1MDB, Kementerian Kewangan, Bank Negara dan semua agensi penyiasatan.

5. Sehingga kini rakyat tidak dapat melihat bukti-bukti yang menunjukkan RM2.6 bilion duit 1MDB dicuri oleh rakyat sebaliknya disajikan dengan drama penggeledahan oleh pihak polis dan kenyataan-kenyataan tidak berintegriti pihak berkuasa.

6. Begitu sukar nampaknya pihak berkuasa membukti kan duit RM2.6 bilion dicuri sehingga terpaksa mencari-cari kesalahan di bawah Akta Anti Penggubahan Wang Haram pula sehingga perlu membekukan akaun UMNO negeri pula.

7. Ikutlah ‘money trail’, buktikan RM2.6 benar-benar dicuri daripada 1MDB. SPRM dan PDRM perlu menghentikan permainan wayang persepsi ini dan mengelak dari dijadikan alat kepada kerajaan yang zalim ini.

Note: If everyone who likes our content helps fund it, it would help us bring more such content in the future. For as little as RM10, you can support The Third Force, and it only takes a minute. Click the donate button on the top right or follow the link HERE if you intend to make a contribution. Thank you.

Loading...Your donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...