EXCO Armada PPBM kepada ketua penerangan Umno: ‘Jangan celupar’

Muzzammil menasihati pemimpin UMNO dan PPBM supaya tidak mengulangi kesilapan PH sebelum ini yang berpecah. Sumber (gambar): Fail TTF

ايايك سچو ارماد ڤڤبم كڤد كتوا ڤنراڠن امنو: ءجاڠن چلوڤرء

Exco Armada Nasional PPBM Muzzammil Ismail hari ini menegur Ketua Penerangan UMNO Shahril Sufian Hamdan supaya jangan celupar susulan nasihat Shahril kepada PPBM agar “jangan bermimpi” bertanding 45 kerusi.

Menurut laporan, Muzzammil turut menyoal Shahril samada UMNO lupa bahawa perti itu  berkata ” rebah di Sabah pada PRU14.”

“Kenapa Sharil Hamdan melompat lebih hanya kerana risau kerusi Umno berisiko dipertandingkan oleh Bersatu? Adakah rakyat telah menerima Umno pada hari ini?

“Sebaliknya selesaikan di meja rundingan dan bukan melalui serangan di media,” katanya.


PETALING JAYA: Exco Armada Nasional PPBM Muzzammil Ismail hari ini menegur Ketua Penerangan UMNO Shahril Sufian Hamdan supaya jangan celupar susulan nasihat Shahril kepada PPBM agar “jangan bermimpi” bertanding 45 kerusi.

Menurut laporan, Muzzammil turut menyoal Shahril samada UMNO lupa bahawa perti itu  berkata ” rebah di Sabah pada PRU14.”
“Apa yang dinyatakan oleh Pengerusi Bersatu, Hajiji adalah hasrat Bersatu, dan sememangnya berdasarkan rekod baik Adun Bersatu sebelum ini.

“Kenapa Sharil Hamdan melompat lebih hanya kerana risau kerusi Umno berisiko dipertandingkan oleh Bersatu?

“Adakah rakyat telah menerima Umno pada hari ini?

“Sebaliknya selesaikan di meja rundingan dan bukan melalui serangan di media,” katanya.

Muzzammil turut dilaporkan menasihati pemimpin UMNO dan PPBM supaya tidak mengulangi kesilapan PH sebelum ini yang berpecah.

“Pimpinan utama Umno dan Bersatu kena jaga perkara ini dan jangan celupar. Warisan masih lagi mempunyai ‘strong base’ di Sabah.

“Muhasabah diri dan jangan terlalu ego. Kita kena bijak mengatur politik di sini. Jangan pula, menembak antara satu sama lain,” katanya.

Loading...

THE THIRD FORCE

NOTA: SAYA MEMBUAT PENGUMUMAN-PENGUMUMAN PENTING DARI MASA KE SEMASA EKSKLUSIF MENERUSI SALURAN TELEGRAM BERIKUT:SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...