Haniff Khatri: Tommy Thomas tidak boleh atasi kuasa Menteri Dalam Negeri

Tan Sri Tommy Thomas (kiri), Mohamed Haniff Khatri Abdulla (kanan). Sumber (gambar): TTF

Mohamed Haniff Khatri Abdulla

حنيفف خطري: تومماي تومس تيدق بوليه اتسي كواس منتري دالم نڬري

Wahai Rakyat Malaysia yang prihatin,
AsSalamualaikum dan Salaam Sejahtera

1. Awal petang tadi pihak media telah laporkan, antara lain MALAYSIAKINI 21.02.2020 bertajjk “AG discontinues criminal proceedings against LTTE 12” telah memetik keseluruhan 11 mukasurat 28 perenggan KENYATAAN MEDIA Peguam Negara TOMMY THOMAS dalam melaporkan:

“Attorney-General Tommy Thomas has exercised his constitutional powers to discontinue proceedings against 12 individuals on trial for alleged links to the Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) with immediate effect.” (Link Laporan MALAYSIAKINI 21.02.2020: https://www.malaysiakini.com/news/511720)
2. Ramai rakan pemberita telah hubungi saya untuk meminta pandangan saya berkaitan KENYATAAN MEDIA TOMMY THOMAS itu, namun disebabkan kesuntukan masa disebabkan menghadiri urusan kerja tugasan bagi pihak PERDA di Pulau Pinang, maka saya telah majukan pandangan saya melalui kenyataan lisan yang dimajukan secara “voice message” melalui sistem mesej “whatsapp” kepada mereka.

3. Hatta, sebelum adanya kesempatan untuk memberikan pandangan bertulis lanjut, jika perlu, saya di tahap ini mengambil peluang ini untuk muat naik  pesanan “voice message” itu, yang telah di’share’ oleh Saudara Fazli Mohammad dan Kelab Inspirasiku Mahathir di ‘Youtube’, di Ruang Bawah di sini untuk kemudahan rujukan dan fahaman kesemua anda.

BERANI KERANA BENAR
DEMI AGAMA DAN NEGARA TERCINTAYour donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...