Kenyataan DS Najib bahawa kita akan bangsat jika UMNO kalah benar-benar berlaku

Dato’ Lokman Adam

Aduh, apa nak jadi dengan Malaysia hari ini. DS @najib_razak tinggalkan kerajaan dengan Rezab tertinggi dlm sejarah RM438 B dan lebihan akaun semasa 15b. Dapat kat Mahathir dan Guan Eng, bila taknak tunaikan janji-janji pilihanraya mereka, mereka buat cerita hutang negara lebih 1 trillion dan 1MDB muflis. Habis lari semua pelabur asing, index BSKL jatuh, Ringgit Jatuh, sehingga akhirnya Guan Eng terpaksa mengakui hutang negara yang rasmi cuma RM686.8 billion sahaja. Padahal hutang 1MDB hanya 31b dan aset ada 43b. Hutang sebenar negara mengikut cara kiraan antarabangsa yang menepati piawaian IMF dan Bank Dunia cuma 686.8b. Tapi nak cover Governor BNM dan Tan Sri Zeti terlepas cakap Ekonomi Malaysia bagus dan Rezab Negara tertinggi dlm sejarah, Mahathir terpaksa menipu sebelum rakyat sedar dia menang pilihanraya dengan menipu dan memfitnah kerajaan pimpinan DS Najib.
Apapun saya nak beritahu kat Mahathir dan DAP, DS Najib perintah negara ini dengan penuh bermaruah. Beliau tidak pernah mengemis mohon bantuan USD 1 billion kat Sultan Brunei. Bila matawang kita jatuh akibat kejatuhan harga minyak dan janji Presiden Trump untuk menaikkan interest rate Amerika, DS Najib tidak perlu menambat ringgit, namun beliau berjaya buat ringgit kembali kukuh dari RM4.49 = USD 1 kepada RM 3.85 sebelum 9 Mei, 2018. Apatah lagi meminta derma dari rakyat seperti ini. Sudahlah kamu tipu rakyat janji nak bagi macam-macam jika menang pilihanraya. Bila dah menang, kamu minta pula rakyat derma pada kamu. Apalah malang Rakyat Malaysia dapat kerajaan Bangsat macam ni. betul kata DS Najib, kita akan bangsat dibumi sendiri bila UMNO hilang kuasa. Ayuh bangkitlah ahli-ahli UMNO. Cukup sudah meratap kekalahan kita. Pakatan akan kita benamkan sepertimana DPJ dibenamkan oleh rakyat Jepun bila gagal tunai janji. UMNO akan kembali memerintah dengan lebih gagah sepertimana LDP dijepun bila rakyat mula sedar hanya kita mampu tunaikan janji dan tadbir negara ini dengan baik.

Lokman Adam
Pemantau Malaysia BaruYour donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...