Kuala Nerus: Kekalkan Tun M patut jadi konsensus baharu PH

“Jika DS Azmin Ali selaku Timbalan Presiden PKR sendiri telah mengakui keperluan untuk mengekalkan Tun M sebagai Perdana Menteri, maka adalah amat patut sekali PH selaku teraju Kerajaan mempunyai konsensus baharu mengenai perkara ini” – Mohd Khairuddin. Sumber (gambar): Harakah Daily

Dato’ Dr Mohd Khairuddin Aman Razali At-Takiri

KENYATAAN DS Azmin Ali pada hari ini yang turut mahu Tun Dr. Mahathir Mohamad (Tun M) dikekalkan sebagai Perdana Menteri sehingga berakhir penggal seperti yang disuarakan sekali lagi oleh DS Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang mewakili PAS dan Umno beberapa hari lalu adalah perkembangan yang amat positif.

Ini memandangkan peralihan daripada Tun M kepada DS Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri dalam tempoh 2 tahun ini dikatakan sebagai konsensus Pakatan Harapan (PH) sebelum ini sehinggakan Majlis Pimpinan Pusat PKR membuat penegasan semula mengenainya pada Februari lalu.
Konsensus itu menyebabkan pemimpin Kerajaan dan PH tidak berani untuk memberikan sokongan kepada Tun M supaya terus berkhidmat sebagai Perdana Menteri sehingga pilihan raya umum berikutnya.

Jika DS Azmin Ali selaku Timbalan Presiden PKR sendiri telah mengakui keperluan untuk mengekalkan Tun M sebagai Perdana Menteri, maka adalah amat patut sekali PH selaku teraju Kerajaan mempunyai konsensus baharu mengenai perkara ini.

Sesungguhnya sokongan semua parti terhadap Tun M dan pengekalan Tun M sebagai Perdana Menteri sehingga berakhir penggal adalah amat penting bagi menjamin kestabilan ekonomi dan politik negara. Jika gabungan pembangkang boleh memberikan sokongan kepada Tun M, PH lebih-lebih lagi patut berjiwa besar dan bersikap objektif mengenainya.

“Islam Memimpin Perpaduan”Your donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...