Laporan kaitkan Anwar Ibrahim (PKR) dengan Freemason sah palsu

Malam semalam, menerusi siaran Facebook live, Anwar (Malaysia) menunjukkan laman “Civil Service Lodge No.143” yang mempunyai nama “w.bro Anwar Ibrahim.” Sumber (gambar): Fail TTF

لاڤورن كايتكن انور إبراهيم ﴿ڤقر﴾ دڠن فريمساون صح ڤلسو

Baru-baru ini, tular laporan di media sosial mengaitkan presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dengan pergerakan Freemason, sebuah pertubuhan liberal yang muncul di sekitar penghujung abad ke-16 hingga awal abad ke-17.

Laporan ini sebenarnya palsu dan memetik nama Anwar berdasarkan satu senarai ahli-ahli Freemason Civil Service Lodge No. 148 bagi sesi 2019-2020.

Biarpun TTF pengkritik tegar Anwar dan tidak bersetuju dengan banyak kerenahnya ataupun pencalonannya sebagai Perdana Menteri, kenyataan beliau tepat kerana senarai tersebut telah lama digunakan oleh pelbagai pihak sebagai ‘bukti’ beliau ahli Freemason.

Sebenarnya, TTF sendiri pernah melakukan kesilapan ini dan telah memohon maaf secara terbuka kepada Anwar pada 7hb Disember 2018.


SUBANG JAYA: Baru-baru ini, tular laporan di media sosial mengaitkan presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dengan pergerakan Freemason, sebuah pertubuhan liberal yang muncul di sekitar penghujung abad ke-16 hingga awal abad ke-17.

Laporan ini sebenarnya palsu dan memetik nama Anwar berdasarkan satu senarai ahli-ahli Freemason Civil Service Lodge No. 148 bagi sesi 2019-2020.




Dalam senarai tersebut, jawatan setiausaha dipegang oleh seorang bernama Anwar Ibrahim yang sebenarnya merupakan seorang lelaki Arab (hujung kanan), sepertimana dalam gambar di bawah.

Bro Anwar Ibrahim, hujung kanan. Sumer (gambar): Facebook

Malam semalam, menerusi siaran Facebook live, Anwar (Malaysia) menunjukkan laman “Civil Service Lodge No.143” yang mempunyai nama “w.bro Anwar Ibrahim.”

Biarpun TTF pengkritik tegar Anwar dan tidak bersetuju dengan banyak kerenahnya, kenyataan beliau tepat kerana senarai yang memiliki namanya telah lama digunakan oleh pelbagai pihak sebagai ‘bukti’ beliau ahli Freemason.

Sebenarnya, TTF sendiri pernah melakukan kesilapan ini dan telah memohon maaf secara terbuka kepada Anwar pada 7hb Disember 2018 (rujam di bawah).

TTF apologises to Anwar Ibrahim

Saya tidak nafikan kem Anwar dan beberapa pemimpin dari DAP dipengaruhi secara langsung dan tidak langsung oleh individu-individu tertentu dari Barat yang asalnya berketurunan Yahudi.

Loading...

Tetapi ini tidak bermakna Anwar merupakan ahli Freemason, melainkan pihak yang membuat dakwaan berkenaan boleh mengemukakan bukti sahih penglibatan Anwar dengan organisasi berkenaan.

THE THIRD FORCE



Your donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:



YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

Comments



Loading...