Muhyiddin giat mengatur barisan kepimpinan PPBM dan EXCO Johor dengan orangnya

Muhyiddin sedang mengatur barisan kepimpinan PPBM dan EXCO negeri Johor dengan orang-orangnya untuk menjadikan negeri tersebut markas pertahanan beliau dalam usaha menggulingkan Mahathir. Sumber (gambar): TTF

Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Johor akan diumum selepas Aidilfitri ini oleh Presiden BERSATU, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Ditanya siapa bakal dinamakan sebagai Pengerusi BERSATU Johor, Solihan Badri, yang juga EXCO Kerja Raya, Infrastruktur dan Pengangkutan negeri, berkata beliau tidak boleh mendedahkan perkara itu.

TTF: TTF diberitahu bahawa perlantikan tersebut tidak dirujuk dengan Tun Dr Mahathir Mohamad terlebih dahulu dan bakal ditentukan oleh Muhyiddin secara unilateral. 


JOHOR BAHRU: Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Johor akan diumum selepas Aidilfitri ini.

Pengarah Media BERSATU Johor, Solihan Badri, berkata ia akan diumumkan Presiden BERSATU, Tan Sri Muhyiddin Yassin, yang juga penyandang jawatan Pengerusi BERSATU Johor.
“Kita jangkakan Pengerusi BERSATU Johor yang baharu akan diumumkan Presiden selepas Aidilfitri, namun sebelum pemilihan parti berlangsung.

“Sebelum diumumkan, Setiausaha Agung BERSATU, Datuk Marzuki Yahya, akan membuat surat rasmi lantikan berkenaan, ” katanya pada sidang media selepas majlis pelancaran buku BERSATU Mulanya Di Sini…Johor Bahru, oleh Muhyiddin yang juga Menteri Dalam Negeri, di sini hari ini.

Yang turut hadir, Menteri Besar, Datuk Dr Sahruddin Jamal dan Timbalan Pengerusi BERSATU Johor, Senator Nasir Hashim.

Semalam, BH melaporkan Bekas Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (EXCO), Mazlan Bujang, yang digugurkan minggu lalu, dikatakan dilantik menjadi Pengerusi BERSATU Johor.

Menurut sumber BH, pelantikan Mazlan sebagai Pengerusi BERSATU negeri itu adalah arahan pucuk pimpinan parti peringkat pusat.

Ditanya siapa bakal dinamakan sebagai Pengerusi BERSATU Johor, Solihan yang juga EXCO Kerja Raya, Infrastruktur dan Pengangkutan negeri, berkata beliau tidak boleh mendedahkan perkara itu.

“Lebih molek kita tunggu Presiden umumkan. Bagaimanapun, namanya sudah ada dan kita akur arahan pucuk pimpinan.

Loading...

“Namun, saya ingin betulkan laporan media semalam yang menyatakan ada undian dalam kalangan ketua bahagian Johor berhubung jawatan itu.

“Sebenarnya, tiada undian dibuat. Semalam hanyalah pertemuan di mana penjelasan diberikan mengenai arahan pucuk pimpinan kepada 22 ketua bahagian yang hadir dan kami menyatakan pandangan masing-masing,” katanya.

Diadaptasi dari:Your donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...