Orde Baru Ekonomi Rakyat: Realiti dan Impian

Program anjuran Gerakan Bangsa Nasional (GBN) bersama Pertubuhan Barisan 33 Malaysia. Sumber (gambar): TTF

Gerakan Bangsa Nasional (GBN) bersama Pertubuhan Barisan 33 Malaysia buat julung kalinya akan menganjurkan satu majlis pencerahan bersama rakyat bertemakan “Orde Baru Ekonomi Rakyat: Realiti dan Impian” pada 2hb November ini, bertempat di Hotel Summit USJ, Subang Jaya.

Menurut Pengerusi Bersma GBN, Rosdzaman Dato Haji Mohd Yusup, rakyat sudah muak dengan penerangan yang diberikan oleh pihak Kementerian Kewangan dan mahu memahami situasi ekonomi semasa dalam bahasa yang mudah difahami.

PresidenPertubuhan Barisan 33, Ahmad Azmani Hisham bin Abdul Samat, dijangka akan menyentuh K Ekonomi, kelemahan dalam perlaksanaan dan bagaimana ianya mampu dimantapkan.

NOTA: Buat sementara waktu, sehingga program tamat, RJ Rithaudeen akan giat di FB “Gerakan Bangsa National” sahaja (klik sini), bukannya FB “Raggie Jessy Rithaueen” seperti lazim.


Oleh: Sazali Yunus

AMPANG: Gerakan Bangsa Nasional (GBN) bersama Pertubuhan Barisan 33 Malaysia buat julung kalinya akan menganjurkan satu majlis pencerahan bersama rakyat bertemakan “Orde Baru Ekonomi Rakyat: Realiti dan Impian” pada 2hb November ini, bertempat di Hotel Summit USJ, Subang Jaya.

Program ini dijangka melibatkan wakil-wakil beberapa buah NGO dan terbuka kepada umum, khususnya, pengusaha serta peniaga kecil dan sederhana dan akan menyentuh isu-isu semasa, termasuk ulasan beberapa aspek Belanjawan 2020, polisi kerajaan pusat dan halatuju Kementerian Kewangan.
Menurut Pengerusi Bersama GBN, Raggie Jessy Rithaudeen, program ini diadakan susulan ketidaktentuan dan kecelaruan dalam suasana politik semasa yang menjadi masalah besar kepada para pelabur tempatan dan luar negara.

“Rakyat dapat melihat betapa ‘huru-haranya’ kedua-dua parti PKR dan DAP biarpun PH berkuasa tidak sampai dua tahun, manakala para pelabur dilihat teragak-agak memberikan komitmen yang besar kepada ekonomi dan aset-aset saham kerana takut negara bakal huru-hara.

“Hakikatnya, ramai di kalangan pengusaha dan peniaga kecil dan sederhana besar serta rakyat jelata tidak begitu faham apa yang sebenarnya sedang berlaku.

Menurut Pengerusi Bersma GBN, Rosdzaman Dato Haji Mohd Yusup, rakyat sudah muak dengan penerangan yang diberikan oleh pihak Kementerian Kewangan dan mahu memahami situasi ekonomi semasa dalam bahasa yang mudah difahami.

“Kita terpaksa mengambil alih tanggungjawab YB Lim Guan Eng kerana nak harap kepada dia memang sukar, berbelit-belit cakapnya.

“Sekejap hutang RM1 trilion, sekejap kurang dari RM1 trilion, silap-silap dia umum Amerika Syarikat berhutang dengan kita. Dengan Lim ni, macam-macam cerita” katanya.

PresidenPertubuhan Barisan 33, Ahmad Azmani Hisham bin Abdul Samat, dijangka akan menyentuh K Ekonomi, kelemahan dalam perlaksanaan dan bagaimana ianya mampu dimantapkan.

Loading...

Satu pengumuman susulan akan dibuat Khamis ini setelah secretariat bersama GBN dan 33 bertemu bagi membuat penetapan-penetapan tertentu berhubung majlis yang bakal dilangsungkan.

Note: Sila klik butang “notification” untuk dapatkan pemberitahuan setiap kali artikel diterbitkan

GERAKAN BANGSA NASIONALYour donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don’t need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


FOLLOW US ON TELEGRAM AND TWITTER:

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen (click here)

TELEGRAM: Rosdzaman Dato’ Hj Mohd Yusup

TELEGRAM: Norismail Sarbini

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen (click here)

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.comYour donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...