PAS tiada kesan biar apapun tingkah laku Mahfuz

SHAH ALAM: PAS tidak kisah jika ahlinya, Datuk Mahfuz Omar mahu bertanding atas tiket Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) nanti.

Setiausaha Majlis Syura Ulama, Datuk Dr Nik Zawawi Nik Salleh berkata PAS langsung tidak terkesan dengan apa sahaja tingkah laku mahfuz malah bertegas partinya memiliki lebih ramai calon yang jauh lebih berwibawa daripadanya.
“Dalam PAS, tokoh yang lebih berwibawa daripada dia ramai,” ujarnya ringkas ketika dihubungi Antarapos.

Beliau berkata demikian mengulas kenyataan Mahfuz sebelum ini bahawa beliau terbuka jika PH mahukannya mewakili gagasan itu pada PRU14 akan datang, meskipun namanya masih tersenarai sebagai ahli PAS.

Beberapa pemimpin PAS peringkat Pusat sebelum ini memberi bayangan bahawa mahfuz hampir tiada peranan dan parti itu malah mereka enggan melayan setiap kenyataan yang disuarakan bekas ketua penerangan parti itu.

Malah Mahfuz sendiri sudah bersedia untuk namanya digugurkan daripada mewakili PAS pada pilihan raya akan datang.

Mahfuz sejak tewas dalam pemilihan parti 2015, kerap mengkritik PAS dan sering dilihat menghadiri program-program anjuran PH. Mahfuz juga kerap kali menggesa PAS bergabung dengan PH untuk menumbangkan Umno Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya kelak.

Untuk rekod Mahfuz bertanding pada PRU12 (2008) menewaskan calon Umno-BN Datuk Abdul Rahman Ibrahim dengan undi majoriti 5,731.

Pada PRU13 (2013) beliau berjaya mempertahankan kerusi kerusi Parlimen Pokok Sena dengan 34,657 undi mengalahkan calon Barisan Nasional (BN) Datuk Shahlan Ismail yang memperoleh 30,485 undi.

Loading...

Sumber: AntaraposSUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...