Permainan kerusi DAP yang sangat licik

Lim Sian See

52+51+35+27 = 165 sahaja. Jumlah kerusi PRU14 ialah 222. Di mana bakinya?
  1. Kerusi-kerusi di atas adalah untuk semenanjung Malaysia sahaja dan tidak termasuk kerusi-kerusi Sabah dan Sarawak yang akan ditanding oleh DAP, PKR dan Amanah.

Termasuk Sabah dan Sarawak, jumlah kerusi yang akan ditanding oleh DAP sama ataupun lebih dari PPBM. Ini tidak termasuk parti Amanah yang boleh dianggap sebagai parti cawangan DAP.

Nama Mahathir kurang boleh digunakan di Sabah dan Sarawak dan PPBM tiada satu cawangan pun di sana. PPBM tidak akan bertanding satu kerusi di sana.

  1. Kerusi-kerusi yang ditanding oleh PPBM boleh disifat sebagai kerusi kamikaze di mana kebanyakkan adalah pertandingan 3 penjuru dengan PAS dan UMNO.yang merupakan kubu-kubu terkuat UMNO ataupun PAS. Kemungkinan untuk PPBM menang sangat tipis.

PPBM telah dijadikan bahan korban untuk PKR dan DAP/Amanah.

  1. Ini tidak sama dengan kerusi-kerusi majoriti Cina yang akan ditanding oleh DAP dimana kemungkinan menang adalah jauh lebih besar.
  2. Pada PRU13, antara 3 parti di Pakatan Rakyat, DAP juga bertanding jumlah kerusi yang paling kurang tetapi menang kerusi yang paling banyak.

PRU13 – tanding dan menang
1. PKR 99 (30)
2. PAS 74 (21)
3. DAP 51 (38)

Permainan propaganda DAP yang sangat licik!

PAKATAN WAYANG, rupanya.

Sumber: Lim Sian See

Loading...SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...