Pilihan Raya Sabah: UMNO Sabah umum pencalonan 85 hingga 90 peratus muka baharu

UMNO Sabah sebelum ini mengumumkan akan bertanding 32 kerusi DUN. Sumber (gambar): Berta Harian

ڤيليهن راي سابه: امنو سابه عموم ڤنچلونن 85 هيڠڬ 90 ڤراتوس موك بهارو

KOTA KINABALU: UMNO Sabah akan mengetengahkan 85 hingga 90 peratus muka baharu pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah nanti.

Pengerusi Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Bung Moktar Radin berkata, penelitian giat dilakukan pihaknya bagi memastikan individu yang dicalonkan boleh menang dan diterima rakyat.
Tegasnya, beliau sendiri akan turun padang mengumumkan calon berkenaan di kawasan masing-masing.

“Saya sedang meneliti, bagi saya sedikit lah, kita akan umum, kita UMNO berbeza sedikit, mana sudah calon yang kita sudah kenal pasti bertanding yang boleh menang, kita akan umum saya akan ke bahagian-bahagian untuk mengumum nama calon-calon, biar rakyat bawa nama calon kita, “katanya.

Sementara itu, Bung percaya pengagihan kerusi akan diselesaikan dalam tempoh terdekat ini bergantung kepada kesepakatan rundingan antara semua pihak.

Sumber:

NOTA: SAYA MEMBUAT PENGUMUMAN-PENGUMUMAN PENTING DARI MASA KE SEMASA EKSKLUSIF MENERUSI SALURAN TELEGRAM BERIKUT:Your donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...