Rais: Kalau terus bermenteri tiga suku, bersedialah jadi kerajaan tempang, tumbang

Menerusi ciapannya di Twitter, Rais berkata kekalahan di Tanjung Piai merupakan kekalahan teruk yang membawa mesej berbentuk ‘gegaran letupan’. Sumber (gambar): Fail TTF

Ketua Badan Pimpinan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Negeri Sembilan, Tan Sri Dr Rais Yatim menyifatkan kekalahan Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Tanjung Piai semalam menunjukkan rakyat sudah muak dengan kerajaan hari ini.

“Jika terus tak peduli janji-janji Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14), kalau terus bermenteri tiga suku dan buta, tuli jeritan rakyat, bersedialah untuk berkerajaan tempang dan tumbang di pilihan raya akan datang,” ciapnya.

Ciapannya di Twitter yang membawa mesej berkenaan dipercayai ditujukan kepada kerajaan hari ini agar lebih berwaspada dan tidak mengabaikan janji-janji kepada rakyat termasuk kekalahan PH pada PRK kali ini.


KUALA LUMPUR: Ketua Badan Pimpinan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Negeri Sembilan, Tan Sri Dr Rais Yatim menyifatkan kekalahan Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Tanjung Piai semalam menunjukkan rakyat sudah muak dengan kerajaan hari ini.

Menerusi ciapannya di Twitter, bekas Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan itu berkata, ia merupakan kekalahan teruk yang membawa mesej berbentuk ‘gegaran letupan’.
“Jika terus tak peduli janji-janji Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14), kalau terus bermenteri tiga suku dan buta, tuli jeritan rakyat, bersedialah untuk berkerajaan tempang dan tumbang di pilihan raya akan datang,” ciapnya.

Ciapannya itu dipercayai ditujukan kepada kerajaan hari ini agar lebih berwaspada dan tidak mengabaikan janji-janji kepada rakyat termasuk kekalahan PH pada PRK kali ini.

PRK Tanjung Piai semalam menyaksikan calon Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Dr Wee Jeck Seng merampas kembali kerusi Parlimen itu dengan majoriti besar sebanyak 15,086 undi.

Jeck Seng, 55, memperoleh sebanyak 25,466 undi mengatasi pencabar terdekatnya iaitu calon PH, Karmaine Sardini yang memperoleh 10,380 undi.

Empat lagi calon yang bertanding iaitu Wendy Subramaniam (Parti Gerakan Rakyat Malaysia) hanya memperoleh 1,707 undi, Datuk Dr Badrulhisham Abdul Aziz (Barisan Jemaah Islamiah) dengan 850 undi serta dua calon bebas masing-masing Dr Ang Chuan Lok (380 undi) serta Faridah Aryani Abdul Ghafar (32 undi).

Sumber:

Loading...Your donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...