Rombakan kabinet mengejut tidak lama selepas pertabalan Agong

Menurut sumber, rombakan tersebut bakal membuka lembaran baru dalam sejarah politik tanah air di mana sesuatu yang tidak pernah berlaku sebelum ini akan dilakukan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad. Sumber (gambar): The Straits Times

Satu rombakan kabinet mengejut dijangka akan berlaku tidak lama selepas pertabalan Yang di-Pertuan Agong XVI, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah 30 hb Julai ini.

Apa yang pasti, Mahathir sudah tidak berpuas hati dengan beberapa Menteri dan Timbalan Menteri DAP dan dijangka akan mengorat langkah menggugurkan sebilangan mereka satu-per satu menerusi rombakan tersebut.

Salah satu daripada menteri yang dimaksudkan turut terlibat dalam skandal seks walaupun skandal tersebut masih lagi belum dibongkarkan.

Azmin pada ketika ini mempunyai sokongan majoriti pemimpin-pemimpin PKR serta ahli-ahli parlimen dari parti tersebut dan dijangka akan mencabar Dato’ Seri Anwar Ibrahim bagi jawatan presiden parti ataupun meninggalkan terus PKR.


SUBANG JAYA: Satu rombakan kabinet mengejut dijangka akan berlaku tidak lama selepas pertabalan Yang di-Pertuan Agong XVI, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah 30 hb Julai ini.

Menurut sumber, rombakan tersebut bakal membuka lembaran baru dalam sejarah politik tanah air di mana sesuatu yang tidak pernah berlaku sebelum ini akan dilakukan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.
Apabila ditanya, sumber tersebut memberi kepastian 95 peratus maklumat yang disampaikan tetapi menambah bahawa keputusan akhir bergantung kepada “beberapa pencaturan” berasingan melibatkan Mahathir, Dato’ Seri Azmin Ali, UMNO dan PAS.

TTF akan merungkai senario kedua melibatkan Azmin dan parti Gerakan di mana senario pertama sudahpun disampaikan menerusi satu terbitan bahasa Inggeris yang boleh dicapai menerusi pautan berikut:

BACA: Gerakan and BN trying to do what Tengku Razaleigh did in 1990?

Apa yang pasti, Mahathir sudah tidak berpuas hati dengan beberapa Menteri dan Timbalan Menteri DAP dan dijangka akan mengorat langkah menggugurkan sebilangan mereka satu-per satu menerusi rombakan kabinet.

Salah satu daripada menteri yang dimaksudkan turut terlibat dalam skandal seks walaupun skandal tersebut masih belum lagi dibongkarkan.

Azmin pada ketika ini mempunyai sokongan majoriti pemimpin-pemimpin PKR serta ahli-ahli parlimen dari parti tersebut dan dijangka akan mencabar Dato’ Seri Anwar Ibrahim bagi jawatan presiden parti ataupun meninggalkan terus PKR.

THE THIRD FORCE


BACA JUGA:

This is how Mahathir will bring Anwar Ibrahim down (Part 1)

Loading...

[VIDEO] ROSDZAMAN: KEMELUT PKR GUGAT KESTABILAN POLITIK, AZMIN WAJIB BUAT KEPUTUSAN SEGERAYour donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...