TTF: Nazri harus sedar beliau sendiri pernah mengaku lebih suka kerjasama dengan DAP, PKR

Nazri pernah berkata Umno lebih rela bekerjasama dengan DAP dan PKR daripada Pas. Sumber (gambar): Fail TTF

TTF mengaku ada banyak yang perlu diperhalusi dan diperbetulkan dalam politik Melayu-Islam pembangkang. Tetapi Nazri juga tak kurang hebatnya dalam menimbulkan masalah.

Beliau harus imbas kembali kenyataan yang dikeluarkannya sendiri pada 19hb Jun 2018 (lihat di bawah) dan jelaskan kepada Barisan Nasional maksud disebalik keyataan tersebut.


Umno rela kerjasama dengan DAP, PKR daripada Pas, kata Nazri

Ahli Majlis Tertinggi Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz tidak percaya parti yang berasaskan agama seperti Pas mempunyai masa depan di dalam lanskap politik hari ini.

Beliau berkata demikian ekoran desas-desus mengatakan Umno sedia bekerjasama dengan Pas yang dilihat rapat sebelum PRU14 lalu.
Malah tegas beliau Umno lebih rela bekerjasama dengan DAP dan PKR daripada Pas.

“Saya tidak fikir begitu, saya tidak fikir kami akan bekerjasama, kerana kedua-dua akan bertanding di kerusi yang sama,” katanya seperti dilapor portal Projekmm.

“Saya pastinya bukan pendukung idea perjuangan Islam. Saya tidak dapat menerima politik berasaskan agama, malah saya menentang keras.”

Tambahnya, Malaysia sebagai negara majmuk tidak dapat sejalan dengan politik keagamaan yang dibawa Pas.

“Saya lebih rela bekerjasama dengan DAP dan Keadilan (PKR) kerana saya sendiri bukan pendukung ideologi perjuangan Islam,” katanya.

Dalam pilihan raya lalu, Pas menang 18 kerusi parlimen dan Umno pula menguasai 54 kerusi. Buat pertama kali Umno berada di blok pembangkang.

Sumber:

Loading...Your donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...