Tun Siti Hasmah dedah hidap kanser payudara, semoga Allah kurniakan beliau kesihatan yang sempurna

Semoga Allah lanjutkan usia Tun Siti Hasmah, dimurahkan rezeki Tun dan disihatkan tubuh badan. Sumber (gambar): NST Online

Saya terkejut membaca liputan berita Sinar Harian Online sebentar tadi di mana isteri Perdana Menteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali hari ini mendedahkan beliau kini berjuang melawan kanser payudara.

Dr Siti Hasmah berkata, ketika keputusan biopsi mengesahkan ketumbuhan di payudara kirinya itu adalah kanser, berita itu bagaimanapun tidak dikongsikannya dengan Tun Dr Mahathir Mohamad.

“Apabila dia (Dr Mahathir) tahu pada hari keputusan biopsi keluar, dia tak bebel, cuma dia risau sampaikan suruh saya dibedah pada esoknya.

Saya mendoakan terbaik untuk Tun Siti, semoga Allah akan lanjutkan usia Tun, dimurahkan rezeki Tun dan disihatkan tubuh badan.


SUBANG JAYA: Saya terkejut membaca liputan berita Sinar Harian Online sebentar tadi di mana isteri Perdana Menteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali hari ini mendedahkan beliau kini berjuang melawan kanser payudara.

Menurut portal tersebut, Siti berkongsi berita mengejutkan itu ketika berucap sempena Kempen Kesedaran Kanser Payudara Peringkat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, KL Pink October 2019 di Hospital Kuala Lumpur (HKL), Dr Siti Hasmah berkata, beliau menyedari perubahan pada dirinya sekitar Mac lalu.
“Apabila saya berasa tidak sedap, saya terus jumpa doktor. Dalam seminggu, doktor sahkan saya mempunyai ketumbuhan kecil namun Alhamdulillah ia (ketumbuhan) kecil, yang penting adalah jangan takut untuk melakukan pemeriksaan,” kongsinya.

“I’m a survivor,” kata wanita berusia 93 tahun itu.

Sinar menulis:

Dr Siti Hasmah berkata, ketika keputusan biopsi mengesahkan ketumbuhan di payudara kirinya itu adalah kanser, berita itu bagaimanapun tidak dikongsikannya dengan Tun Dr Mahathir Mohamad.

“Apabila dia (Dr Mahathir) tahu pada hari keputusan biopsi keluar, dia tak bebel, cuma dia risau sampaikan suruh saya dibedah pada esoknya.

“Saya masuk wad selama empat hari selepas itu saya dibedah untuk keluarkan ketumbuhan kecil berkenaan dan keesokan harinya saya boleh keluar daripada wad dan kini saya menjadi pejuang yang berjuang untuk melawan kanser,” katanya pada program yang turut dihadiri Pengarah HKL, Datuk Dr Heric Corray dan Ketua Jabatan Radioterapi dan Onkologi HKL merangkap Pengerusi Jawatankuasa Penganjur, Dr Ros Suzanna Ahmad Bustamam.

Saya mendoakan terbaik untuk Tun Siti, semoga Allah lanjutkan usia Tun, dimurahkan rezeki Tun dan disihatkan tubuh badan.

Loading...

RJ RITHAUDEENYour donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don’t need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


FOLLOW US ON TELEGRAM AND TWITTER:

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen (click here)

TELEGRAM: Rosdzaman Dato’ Hj Mohd Yusup

TELEGRAM: Norismail Sarbini

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen (click here)

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.comYour donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...