[VIDEO] ABU CHIN PENG: AGENDA PRO-KOMUNIS DAP?

Raggie Jessy Rithaudeen (kiri), Ellie Suriyaty (kanan). Sumber (gambar): TTF

GERAKAN BANGSA NASIONAL

Pada 4hb Mac 2005, Chin Peng mengemukakan saman pemula bagi mendapat pengisytiharan untuk dibenarkan masuk dan menetap di Malaysia.

Bermula dengan saman tersebut hinggalah kematian beliau pada 16hb September 2013, kerajaan persekutuan konsisten dengan pendirian tidak membenarkan beliau masuk ke tanah air.

Bersambung selepas video
Begitu juga selepas kematiannya, kerajaan bertegas tidak mahu abunya dibawa masuk dan konsisten dengan pendirian tersebut hinggalah Barisan Nasional ditumpaskan pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Mahathir harus faham bahawa kerajaan persekutuan bukannya milik Pakatan Harapan mahupun Barisan Nasional.

Selagi PH tidak mengambil pendirian rasmi yang bercanggah dengan pendirian BN berhubung pembawaan masuk abu Chin Peng, abu tersebut kekal sebagai item “haram” yang tidak boleh dibawa masuk ke tanah air.

Justeru, tindakan membawa masuk abu berkenaan bolehlah disifatkan sebagai tindakan “menyeludup” memandangkan ianya melibatkan item haram yang sudahpun diisytiharkan oleh kerajaan persekutuan dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) sebagai “bahan yang tidak boleh dibawa masuk ke tanah air.”

BACA JUGA:

Isu abu Chin Peng: Berpada-padalah dengan politik engkau Mahathir

Loading...Your donation is much appreciated and will go a long way towards helping us serve you better. Click the donate button below to make a contribution (you don't need a Paypal account to donate through Paypal, simply follow the instructions once you click the button).


SUBSCRIBE TO US ON YOUTUBE:YOUTUBE: THE THIRD FORCE

TELEGRAM: Raggie Jessy Rithaudeen

TWITTER: Raggie Jessy Rithaudeen

WEBSITE: raggiejessyrithaudeen.com

Loading...

COMMENTS

Comments

CommentsLoading...